Lepelhapje met appel zuurkool en wild zwijn

Lepelhapje met appel zuurkool en wild zwijn

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk lepelhapje met appel zuurkool en wild zwijn, perfect voor een feestelijke gelegenheid. Verwarm de rookworst, kook de zuurkool en snijd de appel in dunne partjes. Leg vervolgens het lepeltje voorzichtig vol met de zuurkool, rookworst en een schepje confiture. What a taste!

25 min bereiden

voorgerecht

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Wildzwijnbiefstuk

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Lepelhapje met appel zuurkool en wild zwijn op tafel.

  1. Verwarm de rookworst in kokend water (ca. 15 minuten).
  2. Kook de zuurkool ca. 7 minuten in het halve flesje bier. Giet de zuurkool af in een vergiet en laat deze afkoelen.
  3. Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne partjes. Leg 12 amuselepels klaar.
  4. Haal de rookworst uit het water en snijd hem in 12 plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  5. Leg op elke lepel een partje appel. Leg daarbovenop een pluk zuurkool en een schijfje rookworst.
  6. Maak de hapjes af door er een halve theelepel confiture op te leggen.
  7. Variatietip: Gebruik eventueel wildpate i.p.v. wild zwijn rookworst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees