- 3 el Bosbessen Jam
- 500 g Suprême van parelhoen
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Mabre van gevogelte met cumberland saus op tafel.
- Als je de terrine vult, leg dan eerst folie erin zodat je hem makkelijker eruit krijgt.
- Bereid de Cumberland saus door alles bij elkaar zachtjes te koken totdat er een dikke saus ontstaat.
- Bereid de mabré voor door ervoor te zorgen dat alles gesneden klaar ligt, behalve de lever, die beter koud blijft tot het laatste moment.
- Zorg dat de gelei koud is en lobbig, maar nog niet gestold.
- Begin met een laagje gegaarde parelhoen in de terrine.
- Giet vervolgens wat gelei over de parelhoen. Leg daarop de gerookte eend en plakjes eendenlever.
- Leg weer een laagje gelei en vervolg telkens weer met parelhoen, gerookte eend, gelei en eendenlever.
- Laat de mabré opstijven in de koeling.