Mabre van gevogelte met cumberland saus

Mabre van gevogelte met cumberland saus

Smulweb imageSmulweb

Mabre van gevogelte met heerlijke cumberland saus, met onder andere parelhoen en gerookte eend. Maak deze gelei in een terrinevorm en serveer hem koud. Ideaal voor een smakelijke lunch of brunch.

60 min bereiden

voorgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Bosbessen Jam
  • 500 g Suprême van parelhoen

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Mabre van gevogelte met cumberland saus op tafel.

  1. Als je de terrine vult, leg dan eerst folie erin zodat je hem makkelijker eruit krijgt.
  2. Bereid de Cumberland saus door alles bij elkaar zachtjes te koken totdat er een dikke saus ontstaat.
  3. Bereid de mabré voor door ervoor te zorgen dat alles gesneden klaar ligt, behalve de lever, die beter koud blijft tot het laatste moment.
  4. Zorg dat de gelei koud is en lobbig, maar nog niet gestold.
  5. Begin met een laagje gegaarde parelhoen in de terrine.
  6. Giet vervolgens wat gelei over de parelhoen. Leg daarop de gerookte eend en plakjes eendenlever.
  7. Leg weer een laagje gelei en vervolg telkens weer met parelhoen, gerookte eend, gelei en eendenlever.
  8. Laat de mabré opstijven in de koeling.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen