Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Hertenbiefstuk met bosvruchtensaus en geroosterde mandarijn op tafel.
- Boen de mandarijnen schoon onder heet water en halveer ze horizontaal. Steek de partjes tussen de vliesjes los en laat ze in de gehalveerde mandarijn.
- Bestrooi de hertenbiefstukken met zout en peper en bak ze 2-3 minuten per kant in de boter. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
- Voeg de wildfond, eventueel rode wijn, de helft van de bosvruchten en de ontbijtkoek bij het bakvet en kook dit iets in.
- Verwarm de ovengrill. Zet de mandarijnen met honing en kaneelpoeder of poedersuiker op het snijvlak 10 cm onder de grill en rooster ze circa 4 minuten.
- Voeg de rest van de bosvruchten met de crème fraîche bij de saus en serveer deze met de mandarijn bij de hertenbiefstuk. Tip: Neem in plaats van wildfond 400 ml vleesbouillon. Vervang hertenbiefstuk door kogelbiefstuk of eendenborst. Neem in plaats van bosvruchten cranberrycompote.