Hertenbiefstuk met bosvruchtensaus en geroosterde mandarijn

Hertenbiefstuk met bosvruchtensaus en geroosterde mandarijn

Smulweb imageSmulweb

Deze hertenbiefstuk met bosvruchtensaus en geroosterde mandarijn is een perfect gerecht voor een feestelijk diner! De combinatie van wild, bosvruchten en mandarijn is onweerstaanbaar lekker. Serveer met een passende bijgerecht en je hebt gegarandeerd succes aan tafel.

10 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hertenbiefstuk met bosvruchtensaus en geroosterde mandarijn op tafel.

  1. Boen de mandarijnen schoon onder heet water en halveer ze horizontaal. Steek de partjes tussen de vliesjes los en laat ze in de gehalveerde mandarijn.
  2. Bestrooi de hertenbiefstukken met zout en peper en bak ze 2-3 minuten per kant in de boter. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
  3. Voeg de wildfond, eventueel rode wijn, de helft van de bosvruchten en de ontbijtkoek bij het bakvet en kook dit iets in.
  4. Verwarm de ovengrill. Zet de mandarijnen met honing en kaneelpoeder of poedersuiker op het snijvlak 10 cm onder de grill en rooster ze circa 4 minuten.
  5. Voeg de rest van de bosvruchten met de crème fraîche bij de saus en serveer deze met de mandarijn bij de hertenbiefstuk. Tip: Neem in plaats van wildfond 400 ml vleesbouillon. Vervang hertenbiefstuk door kogelbiefstuk of eendenborst. Neem in plaats van bosvruchten cranberrycompote.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Fruit Mandarijn