Pasta e lenticchie (pasta met linzen)

Pasta e lenticchie (pasta met linzen)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Italiaanse klassieker die makkelijk te maken is. Proef de smaak van huisgemaakte tomatensaus gecombineerd met linzen, groenten, spek en pasta. Serveer droog of met meer water en geniet van de warme comfortmaaltijd.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pasta e lenticchie (pasta met linzen) op tafel.

  1. Laat de droge linzen ongeveer 2 uur weken in koud water.
  2. Snijd de wortel, bleekselderij en ui heel fijn. Snijd de helft van de spek in kleine blokjes en hak de andere helft heel fijn. Verwarm de bouillon.
  3. Verwarm de olie in een flinke anti-aanbak pan en voeg de ui, wortel en bleekselderij toe. Bak dit een paar minuten op middelhoog vuur.
  4. Voeg de spek toe en bak het kort tot het een beetje van zijn vet vrijlaat. Voeg nu ook de linzen, rozemarijn en gezeefde tomaten toe. Laat dit even pruttelen zodat de linzen de smaken van de andere ingrediënten opnemen.
  5. Voeg de warme bouillon toe en laat dit ongeveer 40 minuten zachtjes doorkoken, totdat de linzen gaar zijn.
  6. Haal het takje rozemarijn eruit en breng op smaak met zout en peper. Voeg 3 of 4 soeplepels kokend water en de pasta toe. Proef wanneer de pasta gaar is en voeg indien nodig nog wat water toe.
  7. Serveer het pastagerecht naar wens, droger of natter met meer of minder water.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Linzen