Engelse cottage pie

Engelse cottage pie

Smulweb imageSmulweb

Een Engelse cottage pie, heerlijk op koude dagen en gemakkelijk te bereiden. Gebakken gehakt met ui en wortel aangevuld met tomatenpuree en bouillon. Overgoten met aardappelpuree en gebakken in de oven tot goudbruin.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Engelse cottage pie op tafel.

  1. Bak het gehakt, ui en wortel in 5 minuten bruin in een pan.
  2. Voeg dan tomatenpuree, bouillon en Worcestersaus toe en breng alles aan de kook.
  3. Dek af en laat nog 20 minuten zachtjes koken. Kook intussen de aardappelen zacht.
  4. Giet de aardappelen af en voeg melk, boter, zout en peper toe naar smaak en pureer het geheel.
  5. Giet de gehaktmassa in een ovenschaal en verdeel de puree erover.
  6. Plaats nog 20 à 30 minuten in de oven tot de pastei goudbruin is en borrelt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Vlees Taart