Lasagne met ricotta spinazie en pestosaus

Lasagne met ricotta spinazie en pestosaus

Smulweb imageSmulweb

De heerlijke lasagne met ricotta spinazie en pestosaus is een waar genot voor de smaakpapillen. Een geweldige combinatie van spinazie en ricotta, verpakt in lasagnebladen en overgoten met een saus van pesto. Heerlijk genieten van deze smaaksensatie!

120 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lasagne met ricotta spinazie en pestosaus op tafel.

  1. Verwarm melk en smelt boter in een pan. Voeg bloem toe, roer goed en laat even aanbakken. Voeg langzaam roerend warme melk toe tot er een mooie dikke saus ontstaat. Laat dit een minuutje zachtjes koken en voeg nootmuskaat en zout toe.
  2. Doe 2/3 van de besciamella in een kom en voeg pesto toe. Roer goed door elkaar.
  3. Kook spinazie in gezouten water, giet af en laat afkoelen. Knijp vervolgens goed uit en snijd fijn. Meng in een andere kom ricotta, spinazie, overgebleven besciamella en 80 gram geraspte kaas. Voeg melk toe tot er een mooie creme-achtige consistentie ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd rookkaas in blokjes of plakjes. Vet een ovenschaal in met olijfolie en verdeel een beetje pestosaus over de bodem. Leg hierop de eerste laag lasagnebladen. Verdeel hierover een aantal lepels pestosaus en daarna de spinazie/ricottacreme. Maak de laag af met 40 gram parmezaanse kaas en de helft van de rookkaas. Bedek met een nieuwe laag lasagne. Herhaal dit voor de volgende laag en bewaar een beetje pestosaus voor de laatste laag. Maak deze af met geraspte parmezaanse kaas.
  5. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 160 graden en laat 30 minuten garen. Bij droge lasagnebladen verleng de tijd met ongeveer 30 minuten. Prik met een vork in de lasagne om te controleren of deze gaar is. Laat anders nog even doorbakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Ricotta