Mmmmroomsauzen

Mmmmroomsauzen

Smulweb imageSmulweb

Verrijk jouw gerechten met de heerlijke mmmmroomsauzen. Maak bijvoorbeeld ROOMSAUS MET DOPERWTJES EN PROSCIUTTO CRUDO door diepvrieserwtjes en prosciutto crudo toe te voegen aan de romige basissaus. Of maak een ROOMSAUS MET PANCETTA EN CHAMPIGNONS door pancetta en champignons toe te voegen. Experimenteer naar hartelust!

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mmmmroomsauzen op tafel.

  1. Verwarm de olie in een anti-aanbakpan. Bak de lente-uitjes gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog een minuutje.
  2. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook. Laat het geheel gedurende 10 minuten op matig-hoog vuur doorkoken.
  3. Voeg de room toe wanneer de wijn voor de helft verdampt is. Laat de saus gedurende 10 minuten zonder deksel sudderen op laag vuur totdat deze zacht en romig is.
  4. Voeg voor de ROOMSAUS MET DOPERWTJES EN PROSCIUTTO CRUDO 160 g diepvrieserwtjes toe en volg het basisrecept. Leg 100 g prosciutto crudo of Ardennerham (in 1 stuk) onder de grill van de oven. Wanneer de ham krokant is, snijd je hem in kleine blokjes en voeg je deze toe aan het basisrecept wanneer dit klaar is. Voeg vlak voor het serveren nog 2 el verse fijngesneden basilicum en 3 el geraspte parmezaanse kaas toe.
  5. Voor LENTE - ROOMSAUS voeg je, nadat je het basisrecept hebt gemaakt, 200 g fijn gesneden asperges (vers of diepvries), 200 g fijn gesneden courgette, 200 g kleine doperwtjes en 200 g verse spinazieblaadjes toe. Laat dit afgedekt op middelhoog vuur doorkoken tot de groenten gaar zijn, maar nog steeds knapperig. Voeg 3 el geraspte parmezaanse kaas en flink wat zout en peper toe.
  6. Voor ROOMSAUS MET PANCETTA EN CHAMPIGNONS voeg je na het fruiten van de lente-uitjes ca. 100 g blokjes pancetta toe. Laat ze lekker goudbruin bakken. Voeg vervolgens 200 g schoongemaakte, in plakjes gesneden champignons toe. Bak dit in 10 minuten totdat ze een kleurtje hebben en al hun vocht kwijt zijn. Ga nu verder met het basisrecept vanaf de knoflook en de witte wijn.
  7. Voor ROOMSAUS MET POMPOEN EN KRUIDEN voeg je 300 g geschilde en geraspte pompoen toe aan de basissaus. Laat dit afgedekt 15 minuten sudderen. Voeg vervolgens nog 2 extra el verse room, een snufje nootmuskaat en 2 el fijngesneden rozemarijn toe. Voeg flink zout en peper toe.
  8. Voor ROOMSAUS MET GEROOKTE ZALM EN PREI voeg je 200 g gerookte zalmsnippers, 1 kleine prei, 2 el gehakte kappertjes en 2 el gehakte dille toe aan het gemaakte basisrecept. Roer goed door.
  9. Voor ROOMSAUS MET SAFFRAAN EN GARNALEN laat je 1/2 tl saffraanstampers (pistilli di zafferano) 10 minuten in 2 el warm water weken. Voeg dit toe aan de saus samen met 500-750 g gepelde roze garnalen. Dek af en laat het geheel gedurende 5 minuten doorkoken. Voeg flink zout en peper toe en strooi een lepel gehakte bieslook erover voordat je serveert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Vlees Ovenschotel