Frittata di pasta (pasta omelette)

Frittata di pasta (pasta omelette)

Smulweb imageSmulweb

Krijg je geen genoeg van pasta? Probeer dan eens deze frittata di pasta! Een smaakvolle combinatie van pancetta, champignons, spinazie, feta en eieren, en dan hebben we de pasta nog niet eens genoemd. Bak het in de oven en geniet van deze Italiaanse klassieker!

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Frittata di pasta (pasta omelette) op tafel.

  1. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een flinke antiaanbak pan op middelmatig vuur en bak de pancetta aan. Haal ze uit de pan en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
  2. Doe de champignons in dezelfde pan en laat 5 minuten bakken. Voeg de schone spinazie toe en bak nog 5 minuten. Haal het mengsel uit de pan en houd apart.
  3. Kook de pasta al dente in gezouten water en giet deze af.
  4. Klop de eieren en de room in een grote kom en voeg hier de (afgekoelde) pasta, pancetta en het champignon-spinazie mengsel bij. Meng alles goed.
  5. Verwarm de grill van de oven voor op middelmatige temperatuur. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur en giet het eiermengsel erin. Bak gedurende 10 minuten en voeg zout en peper toe.
  6. Strooi feta over de omelet wanneer de randen beginnen te stollen. Bak de omelet af onder de grill.
  7. Laat de omelet even afkoelen voordat je hem snijdt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Pasta