- 480 g Croissantdeeg
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Hartige spruitjestaart op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de groenten schoon.
- Gaar de groenten in een stoompan, stoomoven of kook ze. Zorg dat ze niet te lang garen, het "rauwe" moet eraf.
- Verhit een bodempje olie in een grote koekenpan. Bak de stukjes quorn (of kip) bruin.
- Meng de groenten met de quorn en kruid met zout, peper en kerrie. Voeg een flinke scheut sherry toe. Laat de alcohol verdampen en haal van het vuur.
- Bedek intussen de bodem van een springvorm met op maat geknipt bakpapier. Bedek bodem en randen van de vorm met driekwart van het croissantdeeg.
- Schep het groente en quornmengsel in de vorm en maak met het overgebleven (uitgerolde) deeg een deksel voor de taart. Laat een gaatje open om vocht te laten ontsnappen.
- Bak de taart in 15-20 minuten in de oven tot er een mooie lichtbruine korst is ontstaan.