Hartige spruitjestaart

Hartige spruitjestaart

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige spruitjestaart is een goed alternatief voor de klassieke quiche. Met croissantdeeg, quorn of kip, sherry en natuurlijk spruitjes. Bak een mooie lichtbruine korst in 15-20 minuten en geniet!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 480 g Croissantdeeg

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hartige spruitjestaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de groenten schoon.
  2. Gaar de groenten in een stoompan, stoomoven of kook ze. Zorg dat ze niet te lang garen, het "rauwe" moet eraf.
  3. Verhit een bodempje olie in een grote koekenpan. Bak de stukjes quorn (of kip) bruin.
  4. Meng de groenten met de quorn en kruid met zout, peper en kerrie. Voeg een flinke scheut sherry toe. Laat de alcohol verdampen en haal van het vuur.
  5. Bedek intussen de bodem van een springvorm met op maat geknipt bakpapier. Bedek bodem en randen van de vorm met driekwart van het croissantdeeg.
  6. Schep het groente en quornmengsel in de vorm en maak met het overgebleven (uitgerolde) deeg een deksel voor de taart. Laat een gaatje open om vocht te laten ontsnappen.
  7. Bak de taart in 15-20 minuten in de oven tot er een mooie lichtbruine korst is ontstaan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken