Limburgs zuurvlees

Limburgs zuurvlees

Smulweb imageSmulweb

Zuurvlees, de naam zegt het al, een heerlijk Limburgs gerecht dat, door het lang stoven van het vlees in azijn, heerlijk mals wordt. De gekaramelliseerde uien en ontbijtkoek creëren een heerlijk rijke smaak. Perfect voor een familiediner!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 375 ml Water
  • 2 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Limburgs zuurvlees op tafel.

  1. Wrijf het vlees in met zout en peper en snijd het in stukjes van 3 bij 3 cm.
  2. Marineer het minimaal 24 uur in de azijn gemengd met het water, het zout, de peperbolletjes, laurierblad en de kruidnagels.
  3. Smoor in een braadketel de uien in de boter goudbruin en leg ze dan even apart.
  4. Haal het vlees uit de marinade, droog het en bak het in dezelfde boter bruin.
  5. Doe de uien bij het vlees met zoveel marinade dat het vlees net onder staat.
  6. Roer de stroop erdoor, de fijn gemalen ontbijtkoek, de suiker, en laat het vlees op een laag pitje pruttelen tot het gaar is, d.w.z. tot het bijna uit elkaar valt.
  7. Op smaak maken met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje