- 750 g Hutspotgroente
- 5 el Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Hutspot met gebakken uitjes en kip op tafel.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de wortel en snijd deze in stukjes. Schil de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze met zout, peper en kerriepoeder.
- Kook de aardappelen met de wortel in ruim water met een bouillontablet in ca. 20 minuten gaar.
- Verhit in een koekenpan de helft van de boter en bak de uien in ca. 15 minuten zachtjes bruin.
- Verhit in een kleine braadpan de rest van de boter en bak de kipblokjes in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.
- Giet de aardappelen met wortels af boven een kom. Stamp 3/4 van de uien met het bakvet erdoor en voeg zoveel kookvocht toe dat er een smeuïge stamppot ontstaat.
- Leg de kipblokjes met het bakvet en rest van de uien op de stamppot.
- Eet smakelijk!