Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven

Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk winters gerecht, de smaakvolle zuurkoolrolletjes met ham en bosui maken dit gerecht bijzonder. De rolletjes worden geserveerd met een puree van aardappelen en zijn makkelijk te bereiden. Een echte aanrader!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven op tafel.

  1. Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten.
  2. Kook de zuurkool 15 minuten, giet deze af en laat goed uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Stamp de aardappelen met peper, melk en boter tot een luchtige puree en schep deze in de ovenschaal.
  5. Verhit de olie en roerbak hierin de zuurkool met bosui 5 minuten. Schep de crème fraîche erdoor.
  6. Bestrijk de hamplakken met mosterd en verdeel de zuurkool erover. Vorm er rolletjes van en leg deze naast elkaar op de aardappelpuree.
  7. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven tot het warm en de ham licht krokant is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees