Gestoofd varkensvlees met steranijs

Gestoofd varkensvlees met steranijs

Smulweb imageSmulweb

Stoofpotje met gestoofd varkensvlees met steranijs, shiitake en kaneel. Geserveerd met neutrale, frisse smaken zoals gestoomde rijst en een groene salade.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gestoofd varkensvlees met steranijs op tafel.

  1. Giet kokend water over de shiitakes en laat ze 20 minuten weken. Verwijder dan de steeltjes en snijd de hoedjes doormidden.
  2. Snijd het varkensvlees in vierkantjes van 2 cm. Snijd de gember, sjalotjes en knoflook heel fijn.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een wok of koekenpan waar een deksel op past. Braad het vlees in een paar porties in de hete olie aan. Schep het vlees dan uit de pan en zet even apart.
  4. Doe de suiker in de pan waar het vlees in zat en laat het al roerende met een houten lepel smelten. Voeg sojasaus en rijstwijn toe en roer goed. Maak aanbaksels aan de bodem van de pan los.
  5. Doe het vlees, gember, sjalotjes, knoflook, paddenstoelen, steranijs en kaneel in de pan. Vul de pan met water tot alles net onder water staat. Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur zacht. Doe de deksel op de pan en laat stoven tot de helft van het vocht is ingekookt en het vlees zacht is. Afhankelijk van het gebruikte vlees zal dit 1-2 uur duren.
  6. Snijd de lente-uitjes in dunne plakjes. Haal het vlees van het vuur en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de lente-ui en druppel er wat sesamolie over.
  7. Serveer met neutrale, frisse smaken zoals gestoomde rijst en een groene salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden