Dim sum gestoomde of gefrituurde gow gee

Dim sum gestoomde of gefrituurde gow gee

Smulweb imageSmulweb

Maak je eigen dim sum! Klassiek gestoomd of gebakken gow gee. Vul de wontonvellen met een vulling van garnalen, gehakt en heel veel groenten. Serveer deze heerlijke hapjes met sojasaus of chilisaus.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Bamboe scheuten
  • 1 el Sesamolie
  • 20 Wonton deegvellen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Dim sum gestoomde of gefrituurde gow gee op tafel.

  1. Week de shiitakes 15 minuten in gekookt water. Giet af en knijp ze uit. Verwijder de steeltjes en hak de rest fijn. Snijd ook de overige ingrediënten zo fijn mogelijk. Doe de shiitakes en de fijngehakte garnalen, gehakt, bamboescheuten, lente-uitjes, knoflook, sesamolie, sojasaus en rijstwijn in een kom en meng alles goed door elkaar.
  2. Leg de (ontdooide) wontonvellen op een werkvlak en dek ze af met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen. Gebruik voor stomen de dikkere wontonvellen. Voor frituren zijn dunnere wontonvellen meer geschikt.
  3. Gebruik een gow gee-pers om de wontonvellen op te leggen, te vullen en dicht te knijpen. Zonder pers leg je op elk wontonvel 2 tl vulling, bevochtig de rand met water, en vouw ze dubbel tot halve maantjes. Maak de randen goed dicht door aan te drukken met een klein vorkje. Dit geeft meteen een mooi ribbelpatroontje. Bedek de gemaakte gow gee opnieuw met een vochtige theedoek.
  4. Stomen: Bekleed de stoommand met bakpapier. Vul één of meerdere stoomandjes met de broodjes, doe de deksel erop, en zet deze in een wok. Vul de wok met een laag water. Zorg ervoor dat het water de stoommand niet raakt. Breng het water aan de kook en laat de gow gee 20 minuten stomen. Vul indien nodig het water aan.
  5. Frituren: Verhit olie in een grote wok of friteuse tot 190 graden. In een wok kun je de temperatuur controleren door de achterkant van een houten lepel in de olie te houden. Ontstaan er direct kleine belletjes rond de steel, dan is de olie heet genoeg. Doe de gow gee in porties in de hete olie en frituur ze in een paar minuten goudbruin. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Serveer de gow gee direct en lekker met sojasaus of chilisaus. Voor de liefhebbers van een pittige dip: meng de sojasaus met wat (Japanse) wasabi-saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Sauzen