Turkse spinazie en lamsgehakt in yufte uit de oven

Turkse spinazie en lamsgehakt in yufte uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Turkse spinazie en lamsgehakt in yufte uit de oven: een heerlijk Turkse gerecht met spinazie, lamsgehakt en feta. Het is makkelijk te bereiden en smaakt fantastisch. Bak het voor 30 minuten in een voorverwarmde oven tot het krokant is geworden.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Burcu Ajvar Hot
  • 1 el kufta specerijen
  • 1 el Aardappelzetmeel
  • 2 turkse spinazie krop
  • 1 yuftablad

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Turkse spinazie en lamsgehakt in yufte uit de oven op tafel.

  1. Was de spinazie goed schoon in water. Roerbak deze vervolgens kort in een wok en druk het vocht eruit.
  2. Knip of hak de peterselie. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schil de uien en hak fijn. Snijd de feta in blokjes. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de Turkse peper doormidden, verwijder de pitjes en snijd in ringen. Kook alles gedurende 5 minuten.
  3. Meng de yoghurt met de eieren tot een glad mengsel en roer het aardappelmeel erdoor.
  4. Verhit olie in een braadpan. Smoor hierin de uien en voeg de groene peper en knoflook toe. Bak kort mee en voeg vervolgens het gehakt toe. Strooi de kufta specerijen over het gehakt en bak rul. Roer ten slotte 2 eetlepels ajvar door het gehaktmengsel.
  5. Roerbak het gehakt in een wok met wat zeezout. Roer de aardappelen en spinazie door het gehaktmengsel. Voeg de peterselie toe.
  6. Vet een diepe ovenplaat of schaal in met olie. Bedek de bodem met yufka bladeren en smeer deze in met olie. Verdeel hierover het gehaktmengsel en de feta. Giet het yoghurtmengsel eroverheen en bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven tot het krokant is geworden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Spinazie