Parmigiana di melanzane pugliese parmigiana van aubergines

Parmigiana di melanzane pugliese parmigiana van aubergines

Smulweb imageSmulweb

Laat je aubergines eerst uitlekken en dep ze droog. Frituur de plakken aubergine tot ze goudbruin zijn en maak een lekkere tomatensaus. Leg de gefrituurde aubergines samen met mozzarella, mortadella of ham, en Parmezaanse kaas in een ovenschaal. Eindig met een laag aubergines, saus en Parmezaanse kaas en laat de schotel een half uur in de oven staan. Geniet van de Parmigiana di melanzane pugliese!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Mortadella

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Parmigiana di melanzane pugliese parmigiana van aubergines op tafel.

  1. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer een halve cm, bestrooi ze met zout en doe ze in een zeef met een bord eronder. Dek ze af, en doe hierbovenop een bord met iets zwaars, zodat ze hun bittere vegetatiewater verliezen. Laat ze ongeveer een uurtje zo staan.
  2. Spoel ze hierna goed af en dep ze goed droog. Leg ze tussen twee goed schone droogdoeken, en dep daarna het restant water met keukenpapier af.
  3. Snipper de ui fijn en snijd de mozzarella in kleine blokjes. Doe de eieren in een diep bord, en klop ze los. Zet hiernaast een diep bord met de bloem.
  4. Verhit een flinke laag olie in een pan (je kan natuurlijk ook de friteuse gebruiken).
  5. Maak de tomatensaus. Verhit in een pan een paar eetlepels olijfolie extravergine en fruit hierin de gesnipperde ui. Doe hier de gezeefde tomaten bij, voeg zout en peper naar smaak toe (en een theelepeltje suiker als saus erg zuur smaakt) en laat een half uurje zachtjes pruttelen. Voeg water of groentebouillon toe als de saus te droog wordt.
  6. Haal de droge plakken aubergines eerst door het ei en dan door de bloem en frituur ze in de hete olie totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Als je de 'light' versie verkiest, verhit dan de grillpan en grill de aubergines een paar minuten.
  7. Neem een ovenschaal, en verdeel over de bodem een paar eetlepels saus (dun laagje). Verdeel hierover een laag aubergines, hierover een dun laagje saus, een laag mozzarella en bedek met de plakken mortadella of ham en strooi hier een laagje Parmezaanse kaas over. Herhaal deze lagen totdat de ingrediënten op zijn, maar zorg dat de laatste laag eindigt met aubergine, saus en flink wat Parmezaanse kaas. Indien gewenst, strooi paneermeel over de schotel en leg er klontjes boter op.
  8. Doe de schotel ongeveer een half uurtje in een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat de ovenschotel 10-15 min rusten alvorens te serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel