Forel uit oven

Forel uit oven

Smulweb imageSmulweb

Simpel en heerlijk, deze forel uit de oven gevuld met ui, wortel, knoflook, tijm en bladselderij. Een scheutje witte wijn zorgt voor een extra vleugje smaak. Serveer met stokbrood om de saus helemaal af te dippen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Forel uit oven op tafel.

  1. Bekleed de ovenschaal met aluminiumfolie. Smeer de folie in met een klein beetje olijfolie.
  2. Verwarm de hetelucht oven voor op 175 graden.
  3. Plet 2 knoflooktenen met een koksmes en verwijder de schil. Breek de teentjes boven de ovenschaal en verdeel ze.
  4. Snijd de ui, wortels en de andere 2 tenen knoflook in schijfjes.
  5. Open de buikholte van de forel en strooi er zout in. Vul de buikholtes vervolgens met ui, wortel, knoflook, een takje tijm en een takje bladselderij.
  6. Leg de gevulde forellen in de ovenschaal. Besprenkel ze met een klein beetje olijfolie en de witte wijn. Leg op de forellen de overgebleven ui en wortel en leg er een paar takjes tijm en bladselderij op.
  7. Sluit de ovenschaal goed af met aluminiumfolie en prik er met het koksmes enkele gaatjes in. Plaats de schaal gedurende 20 minuten in de oven.
  8. Haal de schaal uit de oven en haal de forellen 1 voor 1 uit de schaal. Snijd de kop net achter de kieuwen er vanaf. Schraap heel voorzichtig met het fileermes het vel van de forel.
  9. Maak met het fileermes een inkeping in het midden van de zijde over de lengte en haal met het fileermes 2 filets in zijn geheel van de graat. Doe dat ook met de andere zijde van de vis. Werk zeer voorzichtig, de forel kan anders geheel uit elkaar vallen.
eet smakelijk