Porchetta van Yvette van Boven

Porchetta van Yvette van Boven

Smulweb imageSmulweb

De Italianen weten wel wat lekker is. Dit recept voor porchetta van Yvette van boven is feestelijk, staat prachtig op tafel en smaakt ook nog eens verrukkelijk. Iedereen wordt ongetwijfeld gelukkig van dit krokant buikspek met een onweerstaanbaar lekkere vulling.

120 min bereiden

hoofdgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Rozemarijn, vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Porchetta van Yvette van Boven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Leg het vlees met de huid naar boven, in de breedte neer. Maak met een scherp mes inkepingen van boven naar beneden in de zwoerd op ongeveer 8 mm van elkaar. Draai het vlees nu om, zodat de huid onder ligt.
  2. Knip 10 stukken keukentouw van gelijke lengte (tenminste 30 cm). Hak de verse kruiden heel grof. Voeg de knoflook, het venkelzaad en de pijnboompitten toe en hak alles samen grof in een keukenmachine.
  3. Bestrooi de vleeskant van het buikspek royaal met zout en peper en masseer in. Verdeel dan het kruidenmengsel erover. Rol het vlees op en bind het strak dicht, beginnend in het midden, doe dan de uiteinden. Bind vervolgens de touwtjes ertussen, zodat je een mooie rollade krijgt.
  4. Knip de uiteinden af, wrijf de rol in met olijfolie en wrijf goed in met zout en peper. Druppel olijfolie in een braadslede en leg de porchetta erin. Rooster het vlees 20 minuten in de oven en draai dan de temperatuur naar 150 graden. Dek de rollade nu goed af met aluminiumfolie en bak het 3 uur, zonder er verder naar om te kijken.
  5. Verwijder daarna de folie en bedruip het vlees met het braadvocht. Bak het nog 20 minuten (eventueel steeds draaien onder de gril) tot het vel mooi krokant is. Serveer de porchetta van Yvette van Boven op brood of als onderdeel van een Italiaanse maaltijd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees