- 600 g Sugarsnaps
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Chinese roerbakrijst met sugarsnaps en knoflook op tafel.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.
- Verhit 1 el olie in de wok en bak hierin de vleesreepjes met de spekreepjes, flink wat (versgemalen zwarte) peper, een snuf zout en ½ tl gehakte knoflook gedurende 8 min.
- Voeg ¾ lente-ui toe en bak 2 minuten mee. Voeg de oestersaus toe en warm het geheel goed door. Voeg eventueel extra peper toe.
- Kook ondertussen de sugarsnaps 3 minuten in ruim kokend water. Giet ze af. Verhit de rest van de olie in wok of hapjespan en bak hierin 5 minuten de rijst en de rest van de knoflook. Voeg de sugarsnaps toe en warm het geheel goed door. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Verdeel de geroerbakte rijst over 4 borden of kommen en schep de Chinese vleesreepjes erop. Bestrooi met de achtergehouden lente-ui.