Romige stamppot koolraap met uitjes en spek

Romige stamppot koolraap met uitjes en spek

Smulweb imageSmulweb

Met deze romige stamppot van koolraap met uitjes en spek brengen we de harten van alle stamppotliefhebbers sneller aan het kloppen. Probeer nu dit winterse gerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 840 g Koolraap

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige stamppot koolraap met uitjes en spek op tafel.

  1. Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook ze gaar in plm. 20 minuten in water met zout.
  2. Maak de koolraap schoon en snijd deze in blokjes. Kook de koolraap beetgaar in 10 - 15 minuten.
  3. Pel en snipper de ui. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan bruin en knapperig. Voeg de uisnippers toe en bak deze mee tot lichtbruin.
  4. Stamp de drooggestoomde aardappelen samen met de koolraap door elkaar. Maak de stamppot smeuïg door er de boter en de crème fraiche of slagroom aan toe te voegen.
  5. Voeg de spekreepjes en de gebakken uien toe.
  6. Breng op smaak met peper, zout, mosterd en nootmuskaat.
  7. Verwarm het rookworstje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Groente Vlees Kool Koolraap Speklap