- 840 g Koolraap
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige stamppot koolraap met uitjes en spek op tafel.
- Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook ze gaar in plm. 20 minuten in water met zout.
- Maak de koolraap schoon en snijd deze in blokjes. Kook de koolraap beetgaar in 10 - 15 minuten.
- Pel en snipper de ui. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan bruin en knapperig. Voeg de uisnippers toe en bak deze mee tot lichtbruin.
- Stamp de drooggestoomde aardappelen samen met de koolraap door elkaar. Maak de stamppot smeuïg door er de boter en de crème fraiche of slagroom aan toe te voegen.
- Voeg de spekreepjes en de gebakken uien toe.
- Breng op smaak met peper, zout, mosterd en nootmuskaat.
- Verwarm het rookworstje.