Mediterraan gehaktbrood

Mediterraan gehaktbrood

Smulweb imageSmulweb

Dit mediterraan gehaktbrood wordt met veel kruiden en specerijen bereid en afgedekt met spek. Een uur in de oven met af en toe gieten en genieten maar!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mediterraan gehaktbrood op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe in de keukenmachine de ui, knoflook, beschuiten, kerstomaatjes, peterselie, Provençaalse kruiden, koriander, komijn, kurkuma, gember en wat zout en peper en meng/hak dit tot een middelgrof geheel.
  3. Doe het gehakt in een kom, breek de eieren erboven, voeg tomatenpuree en het kruiden/beschuitmengsel toe. Kneed alles goed door. Proef een beetje en breng eventueel op smaak met nog wat zout en peper.
  4. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Vorm van het gehakt een `brood` en leg deze in de ovenschaal. Bedek het gehaktbrood met de plakjes spek.
  5. Laat ca. een uur garen in de oven. Giet tussentijds een paar keer het vet uit de schaal.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees