Bloemkoolsalade

Bloemkoolsalade

Smulweb badgeSmulweb

Bloemkoolsalade met smaakvolle rozijnen, peterselie en amandelschaafsel. Geserveerd met een dressing van citroensap, olie, balsamico, cayennepeper, kaneel en suiker. Perfect als bijgerecht.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bloemkoolsalade op tafel.

  1. Week de rozijnen in een beetje sherry, witte wijn of appelsap.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook ze vier minuten. Giet goed af.
  3. Rasp de citroen en pers hem uit.
  4. Maak de dressing: roer de citroensap door de olie, voeg er een beetje balsamico aan toe. Voeg daar de cayennepeper, de kaneel en de suiker aan toe. Roer flink door elkaar (of schud door elkaar in een jampotje).
  5. Giet de dressing over de warme bloemkool, hussel door elkaar en laat het afkoelen.
  6. Vlak voor het opdienen: snijd de peterselie fijn. Rooster het amandelschaafsel in een droog pannetje. Schep de rozijnen, peterselie en citroenrasp door de bloemkool, strooi het amandelschaafsel erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Bloemkoolsalade