Mexicaanse maissoep

Mexicaanse maissoep

Smulweb imageSmulweb

Op zoek naar een verrassende, smaakvolle maaltijd? Dan is deze Mexicaanse maissoep een echte aanrader. Gemakkelijk te maken en heerlijk van smaak. Perfect als voorgerecht voor een uitgebreid diner of als lichte maaltijd.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Mexicaanse maissoep op tafel.

  1. Snijd de uien fijn.
  2. Pel en pers de knoflook.
  3. Verwijder de zaden en snijd de chilipepers fijn.
  4. Los de kippenbouillon op.
  5. Snijd de lente-uitjes fijn.
  6. Snijd het spek in kleine stukjes en bak het krokant in wat boter. Houd het apart.
  7. Fruit de ui, knoflook en chilipepers in boter.
  8. Voeg de uitgelekte maïs toe en laat het mee stoven.
  9. Voeg 1 of 2 eetlepels maïzena toe.
  10. Voeg het 50/50 mengsel van melk en bouillon toe.
  11. Laat het 10 minuten doorkoken.
  12. Pureer de soep.
  13. Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep