Semlor zweedse koffiebroodjes

Semlor zweedse koffiebroodjes

Smulweb imageSmulweb

Proef de heerlijke Zweedse koffiebroodjes, ook wel bekend als Semlor. Het luchtige amandeldeeg wordt gevuld met amandelspijs, slagroom en bestrooid met poedersuiker. Verwen jezelf!

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Semlor zweedse koffiebroodjes op tafel.

  1. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 225°C.
  2. Vermeng alle droge ingrediënten voor het deeg, maak een kuiltje in het midden en verkruimel hierin de gist. Giet daarbij de lauwwarme melk en gesmolten margarine. Kneed het deeg tot het een bal wordt die loslaat van de kom. Leg er een vochtige doek overheen en laat het deeg ca. 45 minuten op een warme plaats rijzen.
  3. Kneed het deeg met de hand en vorm bollen van het deeg. Leg de bollen op een bakplaat en dek af met plastic of een vochtige doek om te rijzen (ca. 30 minuten).
  4. Verwarm de oven voor op 225°C en bak de bolletjes in ca. 10-15 minuten.
  5. Laat de bolletjes afkoelen op een taartrooster. Snijd van elk bolletje het bovenste kapje en haal een stukje brood uit het bolletje. Leg dit in een schaal.
  6. Vermeng het stukje brood uit de bolletjes met amandelspijs en melk voor de vulling. Verdeel de vulling in de bolletjes.
  7. Klop de slagroom en spuit of schep deze in elk bolletje. Leg het kapje erop en bestrooi met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Bakken