Starbucks lemon pound cake

Starbucks lemon pound cake

Smulweb imageSmulweb

Snijd een puntje af van deze Starbucks citroen cake en sluit je ogen. Je bent op vakantie in Amerika - zomers en gezellig. De cake is gewoonweg goddelijk, simpel en smaakvol. Bonus: Je huis ruikt nog steeds heerlijk als 'ie op is.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Starbucks lemon pound cake op tafel.

  1. Vet een tulbandvorm in. Zeef het cakemeel.
  2. Haal de eieren op tijd uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160°C. Was de citroenen met water en zeep en droog ze goed af. Rasp de schil van de citroenen net tot aan het witte van de schil. Schil de citroenen en ontdoe de partjes van alle vliesjes zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt. Meng in een aparte kom de basterdsuiker en de citroenrasp.
  3. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout in een aparte kom.
  4. Klop de boter gedurende 2 minuten met de mixer. Voeg de helft van de suiker toe en meng gedurende 2 minuten. Voeg dan de rest van de suiker toe en meng weer 4 minuten, steeds de wanden van de kom schoon schrapen met de pannenlikker. Voeg de eieren een voor een toe, steeds kloppen na elk volgend ei. Voeg op de laagste stand het gezeefde cakemeel en vervolgens de crème fraîche toe. Tenslotte het vruchtvlees van de citroenen toevoegen.
  5. Schenk het beslag in de ingevette tulbandvorm en bak deze gedurende 90 minuten in de oven op 160 graden.
  6. Voor het glazuur, meng 250 gram poedersuiker met een beetje citroensap en water tot het net dikvloeibaar is. Giet het glazuur over de bovenkant van de cake als deze is afgekoeld. Bestrijk eventueel met een kwast ook de zijkant met het glazuur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake