Gezonde ontbijt muffin (zonder suiker)

Gezonde ontbijt muffin (zonder suiker)

Smulweb imageSmulweb

Deze ontbijt muffins zonder suiker zijn ideaal om mee te nemen. Boordevol groente & fruit zoals dadel, vijg, wortels, appel en banaan. Met als finishing top een geraspte sinaasappel voor extra smaak. Bak ze in 25 minuten goudbruin op 180°C. Eet smakelijk.

45 min bereiden

ontbijt

18 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 80 g Dadel
  • 80 g Gedroogde cranberry's

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gezonde ontbijt muffin (zonder suiker) op tafel.

  1. Snijd dadel en vijg, schil de appel en snijd in kleine stukjes, maak de wortels schoon en rasp deze, schil en prak de banaan, was de sinaasappel en maak met een rasp of zesteur de sinaasappelrasp en pers daarna de sinaasappel.
  2. Warm de oven voor op 180 graden. Zet de papieren bakjes in de muffin/cupcake vorm.
  3. Klop de eieren los en voeg de "natte" ingrediënten en de kaneel toe. Roer als dat goed gemengd is, er vervolgens de muesli, havermout en meel doorheen. Voeg als laatste het fruit en de wortel toe en roer tot het goed gemixt is.
  4. Check of de consistentie van het deeg vloeibaar genoeg is (niet te droog) en niet te nat. Voeg anders wat extra yoghurt of jus toe of wat bloem.
  5. Vul de papieren vormpjes tot ze best vol zijn en plaats ze in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 25 minuten. De muffins zijn klaar als een houten prikker er schoon uitkomt.
  6. Eet smakelijk!
eet smakelijk