Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappelgratin in 10 minuten op tafel.
- Schil een grote aardappel en snijd hem in dunne plakjes.
- Doe de aardappelschijfjes (rauw!) met een klein beetje aanhangend vocht in een magnetronschaal. Bestrooi heel lichtjes met een klein beetje zout. Kook de aardappels in een afgesloten schaal op vol vermogen ongeveer 2 minuten.
- Laat met de deksel op de schaal 2 minuten nagaren. Controleer of de aardappelen vrijwel gaar zijn. Zo niet, verleng de kooktijd dan met 1 minuut en laat nog een extra minuut nagaren. (Kooktijd afhankelijk van hoeveelheid aardappels en vermogen magnetron).
- Giet eventueel overtollig vocht af. Verdeel de room over de aardappels en bestrooi met het paprikapoeder, oregano (klein beetje), en peper. Verdeel de geraspte kaas over de aardappels.
- Zet de schaal nu weer 2 minuten op vol vermogen in de magnetron, maar nu zonder deksel. Laat weer 2 minuten nagaren zonder deksel.