Terriyakizalm met knapperige prei

Terriyakizalm met knapperige prei

Smulweb imageSmulweb

Met dit Terriyakizalm met knapperige prei recept waan je je in Azië. Gemarineerde zalm, gebakken en geserveerd op een bedje van knapperige prei. Dit is het perfecte gerecht om indruk te maken op je gasten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Terriyakizalm met knapperige prei op tafel.

  1. Snijd de zalm met een scherp mes in repen en leg deze op een bord.
  2. Meng ketjap, tomatenketchup, rijstwijnazijn, suiker en knoflook.
  3. Giet dit mengsel over de zalm en schep alles goed om. Laat de zalm ca. 30 minuten marineren.
  4. Verhit intussen 3 el maïsolie in een grote voorverwarmde wok.
  5. Voeg de prei toe en roerbak het ca. 10 minuten op middelhoog vuur tot het knapperig en gaar is.
  6. Schep de prei voorzichtig met een schuimspaan op voorverwarmde borden.
  7. Doe de rest van de olie in de wok. Voeg de zalm en de marinade toe en bak de vis 2 minuten. Schep de zalm op de prei en garneer met Spaanse peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Prei