Zalmteriyaki met wokgroenten en noedels

Zalmteriyaki met wokgroenten en noedels

Smulweb imageSmulweb

Zalmteriyaki met wokgroenten en noedels in een handomdraai op tafel! Gemarineerde zalmfilet, noedels, peultjes, ui, kool, paprika én zelfgemaakte teriyakisaus: een complete maaltijd boordevol Aziatische smaken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zalmteriyaki met wokgroenten en noedels op tafel.

  1. Los de suiker op in 2 el heet water en meng dit met 4 el van de sojasaus, 2 el van de sherry en de sesamolie. Leg de zalm in een schaal, verdeel de marinade erover en laat de vis ± 30 min. marineren.
  2. Verwarm de grill voor. Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en laat ze uitlekken.
  3. Laat de vis uitlekken en bewaar de marinade. Leg de vis op de bakplaat of in een braadslede. Verwarm de olie in een wok en bak de knoflook en gember op een laag vuur ± ½ min. tot ze beginnen te geuren. Voeg de ui en paprika toe en roerbak ± 2 min. zachtjes. Voeg de peultjes toe en roerbak ze ± 1 min. mee. Voeg de kool toe en roerbak tot de kool is geslonken. Voeg de noedels, 1 el sojasaus en 2 el sherry toe en warm goed door.
  4. Rooster intussen de zalm ± 6 minuten. Keer de vis halverwege en bestrijk hem met de marinade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Noedels Wokgroenten