Gegratineerde bloemkool

Gegratineerde bloemkool

Smulweb imageSmulweb

Deze gegratineerde bloemkool is een perfect bijgerecht voor bij een heerlijk stukje vlees. De bloemkool is gekookt en daarna overgoten met een romige saus van kaas en melk en gegratineerd in de oven met een lekker bruin korstje. Smullen voor jong en oud!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gegratineerde bloemkool op tafel.

  1. Maak de bloemkool schoon (niet in stukken snijden). Was hem.
  2. Zet de bloemkool met de stronk naar beneden in kokend water met wat zout en kook hem in ca. 20 minuten gaar.
  3. Schep de bloemkool uit de pan en laat hem uitlekken.
  4. Smelt de boter en roer hier de bloem door. Voeg beetje bij beetje onder voortdurend roeren de melk toe tot een gebonden saus is ontstaan.
  5. Roer de kaas door de saus. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Schenk een laagje kaasaus in een vuurvaste schotel. Leg hierop de bloemkool en schenk de rest van de saus over de groente.
  7. Bestrooi het geheel met wat paneermeel en leg hier en daar een klontje boter.
  8. Laat het gerecht in een op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 10 minuten een mooi bruin korstje krijgen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bloemkool