Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Gegratineerde bloemkool op tafel.
- Maak de bloemkool schoon (niet in stukken snijden). Was hem.
- Zet de bloemkool met de stronk naar beneden in kokend water met wat zout en kook hem in ca. 20 minuten gaar.
- Schep de bloemkool uit de pan en laat hem uitlekken.
- Smelt de boter en roer hier de bloem door. Voeg beetje bij beetje onder voortdurend roeren de melk toe tot een gebonden saus is ontstaan.
- Roer de kaas door de saus. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Schenk een laagje kaasaus in een vuurvaste schotel. Leg hierop de bloemkool en schenk de rest van de saus over de groente.
- Bestrooi het geheel met wat paneermeel en leg hier en daar een klontje boter.
- Laat het gerecht in een op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 10 minuten een mooi bruin korstje krijgen.