Paas cupcakes

Paas cupcakes

Smulweb imageSmulweb

Paas cupcakes om je vingers bij af te likken! Beboter de bakvormpjes en vul ze voor iets meer dan de helft met het beslag. Bak de cupcakes in de oven en garneer ze met gesmolten chocolade, slagroom en paaseitjes. Smakelijk!

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 96 g Paaseitjes

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Paas cupcakes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur. Plaats papieren vormpjes op de bakplaat.
  2. Snijd de boter in blokjes en mix het tot een gladde massa. Voeg de eieren en de melk toe en meng goed.
  3. Voeg het bakmeel en de suiker toe en klop het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
  4. Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes gedurende 20 minuten in de oven. Controleer met bv een satéprikker of de cupcakes droog zijn van binnen.
  5. Smelt de chocolade op een laag vuur au bain-marie. Blijf regelmatig roeren. Gebruik een kom met ijswater om het kookproces te stoppen. Let op dat melk- en witte chocolade niet aanbranden en goed geroerd worden.
  6. Verdeel het glazuur over de cupcakes en strijk het glad met een (met kokend heet water natgemaakt) mes. Laat het glazuur opdrogen.
  7. Klop de slagroom stijf met advocaat, poedersuiker en klop-fix en schep het in een spuitzak met stervormig mondje.
  8. Spuit op elke cupcake een mooie toef advocaatroom en decoreer elke toef met 3 smaken chocoladepaaseitjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasen