Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke appelkruimeltaart op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en vet de springvorm in.
- Snijd de appels in blokjes van ongeveer 1 tot 2 cm. Voeg kaneel en eventueel wat suiker toe als de appels een beetje zuur zijn.
- Doe de helft van de bloem, het bakpoeder, de basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 75 g boter en 2 el water in een kom. Kneed tot een bal en bedek hiermee de bodem van de springvorm. Zorg voor een opstaand randje van ongeveer 2 cm hoog.
- Doe de rest van de bloem, de kristalsuiker, het zakje vanillesuiker en 125 g boter in een kom. Kneed alles door elkaar totdat het goed gemengd is. Haal eventueel grote stukken deeg uit elkaar.
- Verdeel de appels over de bodem van de springvorm en strooi hier het kruimeldeeg over.
- Bak de taart in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.