Heerlijke appelkruimeltaart

Heerlijke appelkruimeltaart

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke appelkruimeltaart met goudbruine kruimels bovenop en heerlijke blokjes appel ingekookt met kaneel en suiker. Met dit recept zet je zo een lekkere taart op tafel die altijd wel in de smaak valt bij jong en oud.

25 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke appelkruimeltaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en vet de springvorm in.
  2. Snijd de appels in blokjes van ongeveer 1 tot 2 cm. Voeg kaneel en eventueel wat suiker toe als de appels een beetje zuur zijn.
  3. Doe de helft van de bloem, het bakpoeder, de basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 75 g boter en 2 el water in een kom. Kneed tot een bal en bedek hiermee de bodem van de springvorm. Zorg voor een opstaand randje van ongeveer 2 cm hoog.
  4. Doe de rest van de bloem, de kristalsuiker, het zakje vanillesuiker en 125 g boter in een kom. Kneed alles door elkaar totdat het goed gemengd is. Haal eventueel grote stukken deeg uit elkaar.
  5. Verdeel de appels over de bodem van de springvorm en strooi hier het kruimeldeeg over.
  6. Bak de taart in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appelkruimteltaart