Turkse broodjes gevuld met linzen en gehakt (stap voor stap

Turkse broodjes gevuld met linzen en gehakt (stap voor stap

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Turkse broodjes gevuld met linzen en gehakt zijn een feest om te maken! Het deeg is zo zacht en de smaak van de vulling is perfect. Lekker met wat salade erbij en genieten van echte Turkse smaken!

60 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Turkse broodjes gevuld met linzen en gehakt (stap voor stap op tafel.

  1. Breek 2 eieren in een kom. Bewaar het eigeel van één ei voor later en voeg het eiwit toe aan de kom. Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe (behalve het meel) en klop het geheel gedurende een minuut.
  2. Voeg het meel toe en kneed het tot een deeg. Dek de kom af en laat het deeg een uur rijzen.
  3. Plaats de groene linzen in een zeef en was ze schoon onder de kraan. Doe de linzen in een pan met gekookt water en kook 15 minuten. Verhit olie in een andere pan en bak de gesneden ui gedurende 5 minuten. Voeg het gehakt toe en roer nog eens 5 minuten.
  4. Zeef de linzen en voeg ze toe aan de pan met het ui-gehakt mengsel. Roer het 5 minuten door. Voeg vervolgens peterselie, paprikavlokken, zwarte peperpoeder en zout toe en roer alles door. Zet het vuur op de laagste stand en laat het geheel rusten.
  5. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en rol één deel uit tot een langwerpige vorm. Verdeel de vulling aan één zijde van het deeg en rol het deeg met de vulling om tot een sliert. Snijd schuin af met een pizzasnijder en herhaal voor het andere deel van het deeg.
  6. Smeer het bewaarde eigeel op de bovenkant van het deeg en strooi er wat maanzaad over. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 175 graden gedurende 30 minuten.
  7. Serveer en geniet van je heerlijke broodjes!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Linzen