Gehaktbal met luikse saus

Gehaktbal met luikse saus

Smulweb imageSmulweb

De gehaktballen zijn lekker sappig door het langzaam bakken in de oven. De Luikse saus geeft net dat beetje extra pit en zoetigheid. Ideaal voor de Hollandse(eet)tafel.

45 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gehaktbal met luikse saus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 2 gehaktballen rondom bruin in hete boter. Leg de gehaktballen in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Bak 2 gesnipperde uien tot ze zacht en een beetje bruin zijn in het achtergebleven vet. Voeg 2 eetlepels azijn toe en bak even mee op laag vuur.
  3. Voeg 300 ml water, 1 verkruimeld rundvleesbouillonblokje, 3 eetlepels appelstroop en 30 gram rozijnen toe. Breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 20 minuten indikken.
  4. Serveer de gehaktballen met de Luikse saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen