Pasticcio di crespelle (pannenkoeken ovenschotel)

Pasticcio di crespelle (pannenkoeken ovenschotel)

Smulweb imageSmulweb

Deze Pasticcio di crespelle (pannenkoeken ovenschotel) is een Italiaanse traktatie. Het beslag wordt een uur gekoeld, de pannenkoeken worden dun gebakken en gevuld met een mengsel van ricotta, spinazie en parmezaanse kaas. Tevens wordt de ovenschotel met tomatensaus afgedekt en bestrooid met basilicum. Zet de schotel 20 minuten in de oven op 180 graden.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasticcio di crespelle (pannenkoeken ovenschotel) op tafel.

  1. Maak het beslag voor de pannenkoeken: zeef de bloem in een flinke kom en voeg de losgeklopte eieren toe. Klop/meng goed met een vork of met een handklopper zodat je een deeg zonder klontjes krijgt. Maak op smaak met zout en voeg al mengend de koude melk toe. Smelt de boter zonder dat ze bruin wordt, en voeg ook deze aan het beslag toe. Bedek de kom met plastic folie en laat het beslag voor minstens een uur in de koelkast rusten, en roer af en toe door om het beslag goed vloeibaar te houden.
  2. Kook de nog bevroren spinazie in een grote pan met 100 ml water gedurende 10 minuten. Giet af en knijp goed uit, en snijd ze fijn. Doe ze in een grote kom en voeg de ricotta, de parmezaanse kaas, het losgeklopte ei, zout en peper toe.
  3. Pel en snipper de ui en laat even fruiten in een pan met olie. Voeg de tomatenblokjes toe en laat tien minuten zachtjes sudderen.
  4. Maak de pannenkoeken in een pan met een beetje boter en probeer ze dun te maken. Maak al het beslag op, en vet bij elke pannenkoek de pan in met een beetje boter.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met een laag pannenkoeken en doe hierover een laag van het ricotta/spinazie mengsel. Doe hierover een paar lepels tomatensaus en dek af met een laag pannenkoeken. Herhaal deze procedure nog een keer en dek weer af met de pannenkoeken. Zet de ovenschotel voor 20 minuten in de oven.
  6. Verdeel over de gebakken ovenschotel een paar lepels tomatensaus en bestrooi met basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Ovenschotel Pannenkoeken