Surinaams gehakt

Surinaams gehakt

Smulweb imageSmulweb

Surinaams gehakt op zijn best. Dit gehaktgerecht is op laag vuur gebakken, rul gemaakt en gecombineerd met gesnipperde ui en tomaten. Gekruid met koriander, laos, gemberpoeder, tomatenpuree en ketjap. Garneren met gehakte peterselie en breng op smaak met zout en peper.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Koriander
  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Surinaams gehakt op tafel.

  1. Bak het gehakt zonder vet op laag vuur en roer het rul. Voeg de gesnipperde ui en geperste knoflook toe. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze toe aan het gehakt.
  2. Roer alles goed door en zorg dat de ui mooi Surinaams bruin wordt.
  3. Voeg de koriander, laos, gemberpoeder, tomatenpuree, ketjap en een kopje water toe aan het gehakt. Laat alles afgedekt 5 minuten sudderen.
  4. Breng de smaak op peil met fijn geknipte peterselie en wat zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees