Bereiding van varkenspoten

Bereiding van varkenspoten

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke varkenspoten worden gekookt in water samen met marmite en zout en met een bouquet voor extra smaak. Het vlees glijdt van de botten af en kan door de bouillon worden opgesoupeerd. Snijd de poten in stukjes om ervan te genieten.

120 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Varkensschenkel

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bereiding van varkenspoten op tafel.

  1. Leg de varkenspoten in een kookpan.
  2. Vul de pan met koud water tot de varkenspoten net onder staan en breng aan de kook. Laat even doorkoken.
  3. Spoel de poten af onder koud stromend water.
  4. Vul de kookpan met water en kook de varkenspoten in ongeveer 3 uur gaar op een heel zacht vuurtje samen met het bouquet marmite en genoeg zout.
  5. Haal de varkenspoten uit de bouillon. De bouillon kan weer gebruikt worden om soep van te maken.
  6. Snijd de poten van boven naar onder en haal voorzichtig al de kleine beentjes eruit.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Cassoulet