Stamppot spinazie met ham

Stamppot spinazie met ham

Smulweb imageSmulweb

Stamppot spinazie met ham en uitgebakken ham. Het knapperige van de rauwe ham past perfect bij deze stamppot. Met de zure room krijg je een licht frisse smaak.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stamppot spinazie met ham op tafel.

  1. Kook de aardappelen in 25-30 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Klop er zure room door met zout, peper en nootmuskaat naar smaak.
  2. Verwarm ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de rauwe ham hierin knapperig. Neem uit de pan, laat even op keukenpapier uitlekken en breek in stukjes.
  3. Voeg de uitjes en knoflook toe aan het spekvet en bak zachtjes op laag vuur tot ze licht gekleurd zijn.
  4. Schep de spinazie al omscheppend in delen door de stamppot. Voeg ook de beenham, uitjes en de helft van de uitgebakken ham toe.
  5. Breng evt. nog verder op smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot