5 soorten uientaart met spek en oude kaas

5 soorten uientaart met spek en oude kaas

Smulweb imageSmulweb

Een hartige uientaart met spek en oude kaas is de perfecte traktatie voor een weekendbrunch of een informeel diner. Gelaagd met ei en omhuld in knapperig bladerdeeg is dit casual comfort-food op zijn best!

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Water
  • 3 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke 5 soorten uientaart met spek en oude kaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg, druk de plakjes goed vast en snijd eventueel de randen bij. Prik de bodem in met een vork.
  2. Leg er een royaal stuk bakpapier op en vul met blinde vulling. Bak de bodem 10 minuten voor.
  3. Bak in een hapjespan het spek in 5 minuten uit. Voeg de prei, uien en knoflook toe en roerbak dit alles ongeveer 5 minuten.
  4. Smelt in een steelpan de boter, voeg de bloem toe en roer goed. Schenk er 1 dl bouillon bij en roer krachtig met een houten lepel. Voeg al roerend de rest van de bouillon en de wijn toe tot je een gladde saus hebt. Neem de pan van het vuur en klop de eieren door de saus. Roer 100 gr kaas en de bieslook erdoor.
  5. Neem de quichevorm uit de oven en verlaag de temperatuur naar 200 graden. Verwijder de blinde vulling. Schep het uienmengsel in de vorm en schenk de saus over de vulling. Bestrooi met de rest van de kaas.
  6. Bak de taart in 20 minuten goudbruin. Dek hem af met aluminiumfolie en bak hem nog eens 15 minuten gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas