- 1 Pastinaak
- 840 g Koolraap
- 2000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Welsh cawl op tafel.
- Snijd zo veel mogelijk vet van het vlees.
- Giet zoveel koud water bij het vlees dat dit helemaal onderstaat. Voeg zout en peper toe en breng aan de kook. Laat zachtjes gedurende 1 uur koken.
- Laat het mengsel afkoelen (bij voorkeur 's nachts) en schep daarna het bovendrijvende vet eraf.
- Voeg alle groenten toe met uitzondering van 1 prei, de aardappelen en de helft van de peterselie.
- Sluit de pan met een deksel en laat zachtjes 1 uur koken. Voeg dan de gehalveerde aardappelen toe en laat nog eens gedurende 30 minuten verder koken.
- Voeg de rest van de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en snipper de resterende prei (groen en wit deel) erbij. Laat het 5 minuten koken en serveer direct of de dag erna.