Welsh cawl

Welsh cawl

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk langzaam gegaard stoofpotje met rundvlees en groenten, waaronder prei, aardappelen en peterselie. Het perfecte comfort food om van te smullen op een druilerige dag. Serveer direct of de dag erna voor extra smaak.

120 min bereiden

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Pastinaak
  • 840 g Koolraap
  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Welsh cawl op tafel.

  1. Snijd zo veel mogelijk vet van het vlees.
  2. Giet zoveel koud water bij het vlees dat dit helemaal onderstaat. Voeg zout en peper toe en breng aan de kook. Laat zachtjes gedurende 1 uur koken.
  3. Laat het mengsel afkoelen (bij voorkeur 's nachts) en schep daarna het bovendrijvende vet eraf.
  4. Voeg alle groenten toe met uitzondering van 1 prei, de aardappelen en de helft van de peterselie.
  5. Sluit de pan met een deksel en laat zachtjes 1 uur koken. Voeg dan de gehalveerde aardappelen toe en laat nog eens gedurende 30 minuten verder koken.
  6. Voeg de rest van de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en snipper de resterende prei (groen en wit deel) erbij. Laat het 5 minuten koken en serveer direct of de dag erna.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees