Eton mess met amarenen

Eton mess met amarenen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Eton mess met amarene kersen, hangop en meringue. Door de sinaasappelsaus krijgt dit dessert een frisse smaak. Ideaal om op camping te maken en een perfecte afsluiter van een diner onder de sterrenhemel.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Morellen
  • 0.5 el Cointreau

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Eton mess met amarenen op tafel.

  1. Leg een kaasdoek in een zeef/vergiet of gebruik een schone, wasverzachter vrije theedoek. Hang de zeef boven een grote kom, schenk de yoghurt op de doek en zet het geheel een etmaal in de koelkast. De uitgelekte yoghurt die je de volgende dag hebt, heet hangop.
  2. Verwarm de oven voor op 150C. Klop het eiwit in een schone, absoluut vetvrije kom stijf met een mixer. Voeg de suiker er al kloppend beetje bij beetje door. Verdeel met een lepel het eiwit over bakpapier, maak de meringue niet te hoog. De vorm maakt niet uit want je verkruimelt de meringue dadelijk. Zet de meringue een uur in de oven. Haal eruit en laat helemaal afkoelen.
  3. Pers de sinaasappel uit. Breng het sap aan de kook in een pannetje. Meng de arrowroot of maizena aan met een eetlepel water. Meng door de saus, roer goed en haal de saus van het vuur. Roer de cointreau erdoor. Hak de amarenen fijn.
  4. Klop de slagroom stijf. Meng de slagroom, de hangop en de amarenen voorzichtig door elkaar. Verkruimel de meringue grof en meng door het roommengsel. Vouw voorzichtig de sinaasappelsaus door het roommengsel, zonder het woest te mengen, dus het moet als een swirl door de room lopen.
  5. Verdeel de room direct over vier coupes of bakjes en eet meteen op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts