Lasagne (zonder bechamelsaus )

Lasagne (zonder bechamelsaus )

Smulweb imageSmulweb

Zelfgemaakte lasagne zonder bechamelsaus. Tartaar/rundergehakt wordt in een saus van gepelde tomaten, wortel, ui en witte wijn verwerkt. De ricotta mix wordt apart gemaakt om het vervolgens een nacht in de koelkast te zetten. Vergeet niet om de lasagnebladen in lauw water te leggen. Benodigde baktijd van 50 minuten.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 200 ml Water
  • 15 g Basilicum (takje)
  • 250 g Buffelmozzarella

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Lasagne (zonder bechamelsaus ) op tafel.

  1. Zorg dat je de gedroogde lasagne bladen in lauw water laat liggen voordat je de lasagne in elkaar zet.
  2. Bak het tartaar/rundergehakt in een koekenpan op laag vuur. Gebruik twee spatels om het gehakt over de hele pan te verspreiden. Draai na 20 minuten het gehakt om en bak nogmaals 20 minuten. Zorg dat er niets aanbakt. Haal de pan van het vuur en klop met de spatels het gehakt fijn.
  3. Doe de twee eetlepels olijfolie in de pan. Snijd de ui en wortel in kleine blokjes en voeg deze samen met de knoflook en het laurierblad toe. Sauteer de inhoud van de pan totdat alles zacht is. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg witte wijn toe en schud de pan in een horizontale positie. Voeg daarna het gehakt toe.
  4. Haal de gepelde tomaten uit het blik en knijp ze fijn boven de pan. Voeg de rest van het tomatensap en het water uit het blikje toe. Voeg ook tomatenpuree, zout, suiker, peper, oregano, peterselie en basilicum toe. Roer alles stevig door en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel 1 uur sudderen.
  5. Maak de ricotta mix terwijl de saus suddert. Pak een kom en voeg daar de ricotta, gesneden peterselie en eidooier aan toe. Mix dit geheel goed door en voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Sluit de kom af met huishoudfolie en zet het in de koelkast.
  6. Zorg dat de lasagnebladen zacht zijn. Snijd de mozzarella in 5 mm plakken. Verdeel de lasagne in de ovenschaal in de volgende lagen: 1/3 tomatensaus, lasagnebladen, helft van de ricotta mix, helft van de mozzarella, schaaf de parmesaanze kaas tot een dekkende laag over de schaal, 1/3 tomatensaus, lasagnebladen, helft van de ricotta mix, helft van de mozzarella, schaaf de parmesaanze kaas tot een dekkende laag over de schaal, voeg de laatste 1/3 van de tomatensaus toe en schaaf de parmesaanze kaas tot een dekkende laag over de schaal. Doe huishoudfolie over de schaal heen en laat de lasagne een nacht in de koelkast staan.
  7. Haal de lasagne een half uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de huishoudfolie en bedek de schaal met aluminiumfolie. Bak de lasagne 25 minuten met aluminiumfolie en 25 minuten zonder aluminiumfolie. Laat de lasagne even afkoelen voor het serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Bechamelsaus