Thaise wortelsoep met kokosmelk gember en spinazie

Thaise wortelsoep met kokosmelk gember en spinazie

Smulweb imageSmulweb

Thaise wortelsoep met kokosmelk, gember en spinazie. Een heerlijk gebalanceerde soep bomvol smaken. Wortels, aardappelen, sjalotjes, gember en thai currypasta worden gefruit en vervolgens gepureerd tot een gladde soep. De kokosmelk en komijnpoeder maken het tropisch. Spinazie erin maakt het af. Lekker op een koude(n) dag of avond.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Thaise wortelsoep met kokosmelk gember en spinazie op tafel.

  1. Schil en snijd de aardappel in blokjes.
  2. Snijd de wortels in plakjes.
  3. Schil en snijd de sjalotjes in stukjes.
  4. Rasp de gember fijn.
  5. Kook 1 L water en maak bouillon.
  6. Doe boter in een pan en fruit hierin de sjalotjes, gember en currypasta gedurende 2 minuten.
  7. Voeg wortels en aardappel toe en fruit gedurende 5 minuten.
  8. Voeg de bouillon toe en kook gedurende 30 minuten (of tot wortel en aardappel gaar zijn).
  9. Pureer alles met een staafmixer tot een glad geheel.
  10. Roer kokosmelk en komijnpoeder erdoorheen en verwarm verder, bv niet meer laten koken.
  11. Roer 5 minuten voor serveren gewassen bladspinazie erdoorheen.
  12. Maak de smaak af met zout, peper en evt. meer currypasta (maakt het pittiger).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Zuivel Groente Spinazie