- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Thaise wortelsoep met kokosmelk gember en spinazie op tafel.
- Schil en snijd de aardappel in blokjes.
- Snijd de wortels in plakjes.
- Schil en snijd de sjalotjes in stukjes.
- Rasp de gember fijn.
- Kook 1 L water en maak bouillon.
- Doe boter in een pan en fruit hierin de sjalotjes, gember en currypasta gedurende 2 minuten.
- Voeg wortels en aardappel toe en fruit gedurende 5 minuten.
- Voeg de bouillon toe en kook gedurende 30 minuten (of tot wortel en aardappel gaar zijn).
- Pureer alles met een staafmixer tot een glad geheel.
- Roer kokosmelk en komijnpoeder erdoorheen en verwarm verder, bv niet meer laten koken.
- Roer 5 minuten voor serveren gewassen bladspinazie erdoorheen.
- Maak de smaak af met zout, peper en evt. meer currypasta (maakt het pittiger).