Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Koekemannetjes peperkoek op tafel.
- Verwarm honing en stroop op laag vuur met de suiker en de boter, af en toe roeren tot de suiker gesmolten is. Laat iets afkoelen.
- Meng de gezeefde bloem met alle kruiden, bakpoeder en soda. Voeg het losgeklopte ei en het honingmengsel toe. Kneed alles goed door elkaar. Je kunt het deeg direct verwerken maar je kunt het ook 12-24 uur (in plasticfolie) laten rusten voor een betere smaak.
- Verwarm de oven voor op 180*C.
- Rol het deeg uit tot een lap van 0,4 - 0,5 cm dik. Steek of snijd daar de gewenste vormpjes uit (wij snijden de koekemannetjes gewoon uit het deeg).
- Leg de vormpjes op een bakplaat bekleed met keukenpapier en bak ze in circa 12 minuten gaar.
- Laat ze afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt anders breken ze.