Donuts

Donuts

Smulweb imageSmulweb

Versgebakken donuts, heerlijk luchtig en goudbruin van kleur. Dit deeg wordt gemaakt met de lekkerste ingrediënten zoals melk en boter, wat zorgt voor een perfecte smaak. Eén voor één worden ze afgebakken en bestrooid met poedersuiker.

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Donuts op tafel.

  1. Verbrokkel de gist in de helft van de lauwe melk, voeg een lepel suiker toe en roer tot de gist is opgelost. Laat de oplossing staan tot zich belletjes vormen.
  2. Zeef de bloem in een grote kom. Strooi het zout langs de rand en maak een kuiltje in het midden. Schenk hier de gistoplossing in. Voeg de rest van de melk, de suiker en de dooiers toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  3. Verdeel de zachte boter over het deeg en kneed het hierdoor. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plaats ongeveer 1 uur rijzen.
  4. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap met een dikte van 1 cm. Steek met een deeguitsteker of een glas rondjes uit het deeg en 'boor' met de steel van een plastic of houten pollepel in elke donut een gaatje.
  5. Verhit frituurolie tot 180. Bak de donuts net als oliebollen aan beide zijden goudbruin en gaar. Neem ze uit de frituurpan, leg ze op keukenpapier en bestrooi ze aan beide zijden met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Donut