Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Rabarberchutney op tafel.
- Rabarber, appel en uien schoonmaken en in stukjes snijden. Gember fijnsnipperen.
- Doe achtereenvolgens in een wijde pan met dikke bodem: rabarber, ui, appel, gember, rozijnen, basterdsuiker, azijn, kruidnagelpoeder, foelie, peper en zout. Roer alles goed door en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel met deksel schuin op de pan 20 minuten koken.
- Was intussen de jampotjes met heet water en soda, spoel ze goed af en laat ze op een schone theedoek uitlekken.
- Roer de ingrediënten voor de chutney met een houten lepel tot moes en laat op hoog vuur inkoken tot een stevige moes in ongeveer 20 minuten.
- Schep de chutney in de potjes en sluit ze direct met deksel. Keer de potjes om en laat ze ongeveer 10 minuten staan. Zet ze daarna weer rechtop en laat verder afkoelen.
- De chutney is ongeopend een half jaar houdbaar en geopend in de koelkast 2 weken.