Hete kip

Hete kip

Smulweb imageSmulweb

Proef de pit in dit recept voor hete kip. De perfecte mix van kruiden en specerijen zorgt voor een sappig kippetje met een vurige twist, ideaal voor liefhebbers van pittig eten. Lekker met rijst of noedels.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(94)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Hete kip op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in stukjes en was de taugé. Verhit de olie in een wok en braad de kip op middelhoog vuur goed aan. Schep de kip uit de wok en bak de uien in de achtergebleven olie tot ze glazig zijn.
  2. Pers de knoflook erboven uit en bak even mee. Voeg dan de bouillon toe, samen met de azijn, ketjap manis en ketchup. Roer goed door. Voeg vervolgens de suiker, sambal en pindakaas samen met de gebakken kip en breng het alles weer aan de kook.
  3. Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe roeren, in ongeveer 15 minuten gaar sudderen. Voeg als laatste de taugé toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. Zorg dat de taugé knapperig blijft. Serveer de hete kip met rijst of noedels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte