Romige witlof met perzik

Romige witlof met perzik

Smulweb imageSmulweb

Een romig witlofgerecht dat verrast met een vleugje zoet van de perzik. Gegratineerd met heerlijke kaas. Serveer als hoofd- of bijgerecht. Simpel en snel te maken in de oven!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1000 g Witlof
  • 250 g Perzik op sap
  • 75 g 48+ kaas
  • 62.5 g Crème Fraîche
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper zwart

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige witlof met perzik op tafel.

  1. Was de witlof en snijd de stronk eraf. Snijd de witlof in stukjes. Kook de witlof bijna gaar in ca. 10 minuten.
  2. Laat intussen perzikschijfjes uitlekken in een zeef.
  3. Verwarm de grill op de hoogste stand voor. Rasp de kaas.
  4. Giet de witlof af en schep creme fraiche en perzikschijfjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de witlof in een ovenschaal en strooi er kaas overheen.
  6. Zet de ovenschaal in het midden van de grill en laat de kaas lichtbruin kleuren in ca. 5 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Fruit Witlof Perzik