- 5 tl Mexicaanse kruiden
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Muchos nachos op tafel.
- Begin met het gehakt los te bakken in een pan met zout, peper en Mexicaanse kruiden. Voeg extra chilipoeder toe en wat tabasco. Voeg een blikje tomatenpuree of een flinke klodder tomatenketchup en een flinke scheut wijn toe. Laat op een laag pitje sudderen terwijl je de rest klaarmaakt.
- Snijd de kip in erg kleine stukjes en bak wederom in een braadpannetje met zout, peper, chilipoeder, paprikapoeder en Mexicaanse kruiden op hoog vuur totdat ze gaar en bruin zijn. Voeg ook hierbij een klodder tomatenketchup en wat je verder nog nodig vindt.
- Verdeel de paprika of groenten tussen de twee pannetjes en bak ze kort mee, de groenten blijven knapperig.
- Verwarm de grill voor en leg in een ovenschaal een dikke bodem van tortillachips (eventueel kun je er een maistortilla onderleggen) en warm deze even voor in de oven. Leg aan de ene kant het gehakt en aan de andere kant de kip op de nachos en bestrooi het geheel royaal met geraspte kaas.
- Zet de schotel onder de grill totdat de kaas gesmolten is.
- Serveer met een lekkere dikke klodder guacamole en eventueel crème fraîche.