Zalmmoot in een bedje van ketjap

Zalmmoot in een bedje van ketjap

Smulweb imageSmulweb

Dit recept voor Zalmmoot in een bedje van ketjap is zeker de moeite waard om uit te proberen. Bedekt met een heerlijke saus van ketjap, knoflook, kerrie, chilisaus, sambal badjak, en suiker. Geserveerd met rijst en boontjes.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 150 g Basmati Rijst Langkorrelig

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Zalmmoot in een bedje van ketjap op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 C.
  2. Haal het plastic van de zalmmoot en leg deze in een eenpersoons ovenschaaltje.
  3. Breng water aan de kook voor de rijst.
  4. Maak een saus van de ketjap bentang manis, knoflook, kerrie, chilisaus, sambal badjak en suiker.
  5. Overgiet de zalmmoot rijkelijk met de saus.
  6. Dek de bakjes af met aluminiumfolie en zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing en verwarm de boontjes.
  8. Na 15 minuten de folie eraf halen en nog 5 minuten terug in de oven zetten. De zalm is gaar als hij niet meer glazig is.
  9. Serveer de zalm met de rijst en boontjes.
eet smakelijk